Dawka wiedzy o alergii i anafilaksji – rozdział drugi, część pierwsza

Last modified date

Orzech bywa twardy do zgryzienia, a czy może być… niebezpieczny? Czy pszczoła może być groźna? Czy czysta łyżka ma znaczenie?

Czyli z pamiętnika alergika – opowiada Fundacja Allergia.

Czas na rozdział drugi pt. Niespodzianka dla wszystkich!

Obiecaliśmy dużą dawkę wiedzy, którą zaprezentują wyjątkowe osoby i… oto z dumą przedstawiamy pierwszą część:

Z czym to się je? Czy wstrząs może być niebezpieczny? Czyli co to jest alergia i anafilaksja – wykład nie tylko o jedzeniu, ale także o prewencji i bezpieczeństwie.

To są bardzo trudne tematy. W dużym skrócie, lecz niewątpliwie dającym do myślenia, poruszył je dla Was dr n. med. Witold Bartosiewicz, pediatra i alergolog z 30-letnim stażem, adiunkt w Klinice Pneumonologii i Alergologii Wieku Dziecięcego Szpitala Klinicznego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Ten wykład jest po to, by budzić pewną wrażliwość. Po to, żeby przede wszystkim zapobiegać alergii pokarmowej i reakcji anafilaktycznej, a w razie konieczności mieć podstawową wiedzę, jak reagować i … zareagować.

Przypinki #nieczestujmnie #jestemalergikiem oraz #opaskiICE można nabyć w fundacyjnym sklepie – zapraszamy!

Allergia